De Briard

 

De Briard
De Briard is altijd vrolijk, levendig en alert en vindt het heerlijk om samen met de baas op stap te gaan en actief bezig te zijn. Bij de Briard staat het baasje op de eerste plaats. Hierdoor ontstaat er een sterke band en zal de hond u dan ook voor 100% vertrouwen.

Karakter
De Briard is een waakzame, aanhankelijke, zachtaardige en gehoorzame hond.
Dit hondenras is gek op hoeden, het is van nature een boerderijhond. Het gehoor van de Briard is uitzonderlijk goed. De Briard is intelligent en beschikt over een uitstekend geheugen. Houd echter wel in de gaten dat dit ras niet voor elk gezin geschikt is. Het is nodig om deze hond goed te laten weten wie de baas is, omdat het vrije denkers zijn. De Briard moet op zeer jonge leeftijd gesocialiseerd worden, vooral met kinderen. Deze honden zijn weliswaar echte kindervrienden, maar staan niet toe dat er met hen gesold wordt (dat geldt eigenlijk voor ieder dier). Briards zijn trouw en toegewijd aan hun families.De Briard staat altijd klaar om zijn baas een plezier te doen en is daardoor dan ook makkelijk af te richten.

In huis is de Briard een rustige hond, maar onderschat dit niet. Om de Briard
gelukkig te houden, moet de eigenaar hem van veel vermaak en activiteiten
voorzien. Het is een hond die veel beweging nodig heeft.
Het is erg belangrijk dat er een goede band wordt opgebouwd tussen baas en
hond en die band ontstaat vooral door veel met de hond te ondernemen. Het
is een sportieve, intelligente, nieuwsgierige en wendbare hond waar je veel mee
kan en moet doen. Hij houdt o.a. van:

  • Wandelen

  • Lopen naast de fiets

  • Zwemmen

  • Verschillende vormen van gehoorzaamheidstraining

  • Behendigheid

  • Speuren

Dit is een beknopte beschrijving van het karakter van de Briard. Voor meer
informatie over dit mooie ras en eventueel kennismaken met ons en onze honden
kunt u altijd contact met ons opnemen : allure@decomtesse.nl

 


De Briard is een Frans hondenras dat waarschijnlijk is voortgekomen uit een kruising tussen Barbet en Beauceron. M. de Buffon noemde de hond in 1758 Chien de berger de Brie.

De Briard is een zeer oud ras, hetgeen al blijkt uit het feit dat Karel de Grote, Napoleon, Thomas Jefferson en Lafayette allemaal een Briard hadden

1896 werd de Briard als ras erkend.Oorspronkelijk werd de Briard gebruikt als zelfstandige herdershond voor schapen en het zoeken naar truffels. In de Eerste en Tweede Wereldoorlog werd hij in het leger gebruikt als berichten-en reddingshond.

Briards doen tegenwoordig enthousiast mee aan veel verschillende hondensporten. Ook als reddingshond, hulphond en aaihond wordt hij ingezet. De schrandere Briard is een veelzijdige hond die met enthousiasme voor zijn baas werkt.

De Briard bestaat in drie kleurvariƫteiten: zwart (Frans: noir'), fauve (blond) en grijs. Een bijzonder kenmerk van de Briard is dat hij aan zijn achterpoten dubbele Hubertusklauwen heeft.

Teven hebben een schofthoogte van 56 tot 64 centimeter en reuen van 62 tot 68 centimeter. Het gewicht van de reu varieert van 30 tot 36 kilogram, dat van de teef van 28 tot 32 kilogram